NOVILON (vinyl) onderhoud…. makkelijk met www.forbo-monel.nl

Novilon (vinyl) onderhoud
 
Alle Novilon vloeren hebben Diamond Seal, een sterke coating die beschermt tegen krassen en slijtage. Schoonmaak en onderhoud is hierdoor zeer eenvoudig. Alle vloeren kunnen op dezelfde manier worden schoongemaakt.
 
Dagelijkse reiniging
Verwijder regelmatig stof en los vuil met een stofwisser. Verwijder vlekken met Monel en een licht vochtige mop.
 
Periodieke reiniging
Verwijder losliggend stof en vuil met een stofwisser. Reinig de vloer met Monel en een mop (0,125 l Monel / 5 l water). Laat de vloer drogen
 
Incidenteel onderhoud
Als uw vloer er na lang en intensief gebruik niet meer als nieuw uit ziet, kunt u de vloer als volgt herstellen: Schrob de vloer met Monel en een schrobborstel (0,125 l Monel / 5 l water). Neem het vuile water op met een trekker en mop of waterzuiger. Mop na met schoon water en laat de vloer drogen. Breng Monel zeepfilm aan met de mop (0,125 l Monel / 5 l water). Laat de vloer drogen.
 
Verpakkingen: Fles Forbo Monel 1 l . Fles Forbo Monel 2.5 l
 
Benodigdheden: Forbo stofwisser met doekjes – voor snel en eenvoudig droog onderhoud
 
Veel gestelde vragen
 
Hoe verwijder ik vlekken?
Verwijder vlekken altijd zo snel mogelijk. Probeer het middel altijd eerst op een staal of een niet zichtbaar stukje vloer. De meeste vlekken kunnen veilig verwijderd worden met een droge doek of water, reinigingsmiddel of terpentine. Gebruik NOOIT alkalische producten (zoals soda) of sterke oplosmiddelen zoals thinner en aceton voor het verwijderen van vlekken.
 
Hoe verwijder ik strepen?
Wrijf voorzichtig over de vloer met een versleten groen schuursponsje dat bevochtigd is met Forbo Monel.
 
Hoe laat ik mijn vloer er weer als nieuw uitzien?
Schrob de vloer grondig en breng Forbo Monel opnieuw aan.
 
Hoe verwijder ik krassen?
Verwijder het vuil uit de krassen en breng Forbo Monel opnieuw aan. Gebruik een Coral schoonloopmat en goede viltglijders / doppen onder tafels en stoelen om het risico op krassen in uw vloer zoveel mogelijk te beperken.